diumenge, 12 de febrer del 2012

"The Descendants"

Drama còmic d'Alexander Payne, que narra les vicissituds d'un ric home de negocis descendent de l'aristocràcia hawaiana. La pel·lícula és plena de pinzellades humorístiques (fins al punt d'esclatar a riure en algunes escenes), que contrasten amb d'altres de més tristes i íntimes. Que ningú no es pensi que veurà un "Sideways" a la hawaiana, encara que la història conserva el característic humor negre del seu director.

L'home, la dona del qual s'ha quedat en coma, haurà de lluitar contra tots els seus sentiments, alhora que intenta mantenir unida la família (unes filles problemàtiques per una banda i uns cosins amb certs interessos econòmics per l'altra), no perdre les esperances de recuperació de la seva dona, i gestionar la delicada venda de la propietat familiar, una gran extensió de terres verges a l'illa de Kauai. Es trobarà amb tot tipus d'enganys, alhora que reforçarà els llaços amb les persones que veritablement importen, aconseguint recomposar la unitat familiar.

Probablement una de les millors actuacions del seu protagonista, que ja li ha fet guanyar diversos premis i nominacions, d'entre les quals un Globus d'Or i, coneixent el funcionament de la indústria de Hollywood, jo no descartaria l'Oscar.

Val la pena veure-la per tots aquests motius i també pel seu fantàstic guió, els seus estranys personatges, els preciosos paisatges i la música d'ukelele que acompanya tota la cinta.

Aquí podreu veure el tràiler:


I la seva fitxa a IMDb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada